понедельник, 6 апреля 2020 г.

08.04.2020 р.
7 клас.
ТЕМА. Туберкульоз – небезпечне інфекційне захворювання

Збудник туберкульозу
Туберкульоз – це інфекційне захворювання, відоме людям з давніх часів. Його викликає дуже маленька бактерія, яка має паличкоподібну форму. Такі бактерії вчені називають бацилами. Бактерію, яка викликає туберкульоз відкрив німецький лікар та бактеріолог Роберт Кох. Про своє відкриття він повідомив 24 березня 1882 р. А у 1905р. він став лауреатом Нобелевської премії у галузі фізіології та медицини «за досягнення та відкриття, які стосуються лікування туберкульозу».
     Бактерія, яку відкрив Кох, має оболонку, яка дозволяє їй витримувати дуже суворі умови навколишнього середовища. Ці бактерії живуть у маслі та сирі, що зберігаються на холоді, - більше 1 року; у річній воді, наприклад у нашому Сіверському Донці, - до 5 місяців; у сухому мокротинні, яке залишається на особистих речах хворого, на ліжку, в кімнаті, - протягом 6 місяців. Ця оболонка не пропускає звичайні антибіотики, тому туберкульоз важко лікувати.
ПРЕЗЕНТАЦІЯ
https://drive.google.com/file/d/1xOxI8P9vy8wQl8drt_vDQxZE_rvSY7oi/view?usp=sharing

           Творче завдання: підготувати тематичний інформаційний бюлетень     або буклет  «Туберкульоз, його профілактика та лікування»  

Комментариев нет:

Отправить комментарий