вторник, 17 марта 2020 г.

Робота під час карантину


Вберегтися від вірусу можна, дотримуючись звичайних заходів обережності та правил гігієни:
Не контактуйте з особами, у яких наявні симптоми застуди чи інших захворювань верхніх дихальних шляхів, триматись від них на відстані 1,5-2 метра; на певний час відмовитись від рукостискань і вітальних поцілунків.
Мити руки.
Лікарі рекомендують часте миття рук з милом упродовж 20-ти секунд. Особливо важливо приділяти увагу ділянкам між пальцями і видаляти бруд з-під нігтів. Не торкатися очей, носа, рота брудними руками
Руки слід мити: після приходу з вулиці додому або на роботу; після туалету; перед тим, як сісти за стіл; якщо руки брудні.

У разі, коли немає можливості помити руки, можна скористатися спреєм-антисептиком або спиртовими серветками. Слід зауважити, що спиртовий антисептик повинен містити мінімум 60% спирту.
Правильно харчуватися
Аби підтримати імунітет, необхідно щодня їсти фрукти, овочі, білок, ферментовані продукти.
Фрукти та овочі містять вітаміни, необхідні для активної роботи імунної системи. Вітамін С, що міститься в солодкому перці, капусті, цитрусових, ягодах шипшини, допомагає працювати клітинам, які поглинають потенційно шкідливі частинки. Для посилення роботи вітаміну С необхідний цинк – він міститься у висівках, помідорах, часнику, імбирі, горіхах, гарбузовому насінні, бобових. Вітамін А підтримує здоров’я тканин рота, кишечника, дихальних шляхів. Він міститься в шпинаті, яскраво-жовтих, оранжевих та червоних плодах.
Білкова їжа. Білок – це будівельний матеріал для нашого організму. Його дефіцит знижує імунітет. Їжа, багата на білки: продукти тваринного походження (яловичина, свинина, печінка), яйця, риба, бобові (соя, горох, квасоля).
Ферментовані продукти: натуральні йогурти, кефір, квашені огірки, капуста – їх споживання сприяє розмноженню корисних бактерій в кишечнику.
Спеції: часник, імбир, орегано, кориця відомі своїми антибактеріальними, протизапальними та антиоксидантними властивостями, що захищають клітини організму від проникнення хвороботворних мікроорганізмів. Але варто пам’ятати, це не панацея

Провітрювати приміщення

                                                            Завдання для класів

18.03.2020 р.
5 клас
Тема "Пожежна безпека"
Вивчити параграфи 24,  25.
Виконати практичну роботу сторінка 134
Презентація до уроку
https://drive.google.com/file/d/1lVX9oOLb4J1TnZ7OKXGa--7-uzocQzq6/view?usp=sharing

Комментариев нет:

Отправить комментарий