Вберегтися від вірусу можна,
дотримуючись звичайних заходів обережності та правил гігієни:
Не контактуйте з
особами, у яких наявні симптоми застуди чи інших захворювань верхніх дихальних
шляхів, триматись від них на відстані 1,5-2 метра; на певний час відмовитись
від рукостискань і вітальних поцілунків.
Мити руки.
Лікарі рекомендують часте миття рук з
милом упродовж 20-ти секунд. Особливо важливо приділяти увагу ділянкам між пальцями
і видаляти бруд з-під нігтів. Не торкатися
очей, носа, рота брудними руками
Руки слід мити: після приходу з вулиці
додому або на роботу; після туалету; перед тим, як сісти за стіл; якщо руки
брудні.
У разі, коли немає можливості помити
руки, можна скористатися спреєм-антисептиком або спиртовими серветками. Слід
зауважити, що спиртовий антисептик повинен містити мінімум 60% спирту.
Правильно харчуватися
Аби підтримати
імунітет, необхідно щодня їсти фрукти, овочі, білок, ферментовані продукти.
Фрукти та
овочі містять
вітаміни, необхідні для активної роботи імунної системи. Вітамін С, що
міститься в солодкому перці, капусті, цитрусових, ягодах шипшини, допомагає
працювати клітинам, які поглинають потенційно шкідливі частинки. Для посилення
роботи вітаміну С необхідний цинк – він міститься у висівках, помідорах,
часнику, імбирі, горіхах, гарбузовому насінні, бобових. Вітамін А підтримує здоров’я тканин
рота, кишечника, дихальних шляхів. Він міститься в шпинаті, яскраво-жовтих,
оранжевих та червоних плодах.
Білкова їжа. Білок – це будівельний матеріал
для нашого організму. Його дефіцит знижує імунітет. Їжа, багата на білки:
продукти тваринного походження (яловичина, свинина, печінка), яйця, риба,
бобові (соя, горох, квасоля).
Ферментовані продукти: натуральні йогурти, кефір, квашені
огірки, капуста – їх споживання сприяє розмноженню корисних бактерій в
кишечнику.
Спеції: часник, імбир, орегано, кориця відомі
своїми антибактеріальними, протизапальними та антиоксидантними властивостями,
що захищають клітини організму від проникнення хвороботворних мікроорганізмів.
Але варто пам’ятати, це не панацея
Провітрювати приміщення
Завдання для класів18.03.2020 р.
5 клас
Тема "Пожежна безпека"
Вивчити параграфи 24, 25.
Виконати практичну роботу сторінка 134
Презентація до уроку
https://drive.google.com/file/d/1lVX9oOLb4J1TnZ7OKXGa--7-uzocQzq6/view?usp=sharing
Комментариев нет:
Отправить комментарий